Ayurvedische Buikmassage

 

Ayurvedische Buikmassage

Tijdens het uitvoeren van de Ayurvedische Buikmasage wordt onder meer invloed uitgeoefent op de "nadi's" (energiebanen). Volgens de Ayurvedische leer bevinden zich hiervan duizenden in ons hele lichaam. Door deze nadi's stroomt onze "prana" (levensenergie). Deze energiebanen komen uit in de navel.

Als de darmen niet goed functioneren en de spijsvertering verstoord is kunnen klachten op emotioneel alswel fysiek niveau ontstaan. Denk maar aan: vermoeidheid, krampen, brandend maagzuur, hoofdpijn, rugpijn en obstipatie. De Ayurvedische Buikmassage draagt zorg voor gezonde darmen en een goede spijsvertering waardoor klachten verminderd kunnen worden.

Deze Ayurvedische Buikmassage bestaat uit massage van de schouders, nek en monnikskapsspier want de spijsvertering energiepunten (ansamarma's) bevinden zich in dit gebied. Geblokkeerde ansamarma's die de energiestroom belemmeren kan zich uiten in een pijnlijke/stijve nek of in schouderklachten.

Onderrug klachten komen vaak voor en kan indirect voort komen uit een verstoorde darmfunctie. Door het achterkant van het bekken te masseren worden indirect de darmen gemasseerd. Tevens worden de billen gemasseerd en ook de ansamarma's gelokaliseerd en behandeld. De dijbenen worden gemasseerd en de ansamarma's van overgang bil naar been wordt behandeld.

De massage van de buik begint bij de navel. Het centrum van zwaartekracht en in stand houding van het lichaam. Bij het masseren van de buik wordt o.a. de lymfeklieren geprikkeld en de spijsverteringssappen worden gestimuleerd. Onderkant borstbeen en de buitenste rand van de ribbenkast worden met massagetechnieken behandeld. De lever, maag en darmen worden met zachte druk gemasseerd en boven het schaambeen worden de ansamarma's behandeld.

De flanken worden gemasseerd en dit ondersteunt de maag, darmstelsel, gebied rond de middel, lever, milt en bestrijdt spierspanning. Deze flankmassage werkt ontspannend en energie opwekkend.

Deze Ayurvedische Buikmassage wordt uitgevoerd met warme Ayurvedische kruidenolie.

Vanuit esthetisch oogpunt wordt deze massage alleen bij vrouwen uitgevoerd.

 

Home